Новий господар Білого дому не покращить відносини з Європою – Штайнмайєр

Новий господар Білого дому не покращить відносини з Європою – Штайнмайєр

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр передбачає, що відносини між США та Європою стануть складнішими, хто б не став новим господарем Білого Дому.

Про це він заявив у вівторок у Берліні за підсумками зустрічі з колегами з Данії, Фінляндії та Швеції, повідомили кореспондента Укрінформу у МЗС Німеччини.

"Нині скрізь написано, що відносини США з Європою - навіть у разі перемоги на виборах пані Клінтон - з усього обов'язково будуть складнішими", - заявив глава МЗС ФРН.

Конкретніше стане зрозуміло, якими саме будуть ці відносини, після того, як нова адміністрація представить свою зовнішньополітичну програму, уточнив він.

За словами Штайнмайєра, Хіларі Клінтон він знає з часу її роботи держсекретарем і не має в її відношенні великих побоювань, проте поки незрозуміло, які саме пріоритети зовнішньої політики сформулює для себе нова американська адміністрація.

Німецький міністр заявив, що "ця конкретна виборча кампанія добігає кінця" і "залишить важкий спадок", розділивши країну. Будь-якому американському президентові буде, за його словами, складно зменшити цей розлом.

Штайнмайєр повторив сказане їм раніше про те, що існує небезпека для демократії, якщо політична суперечка ведеться такими засобами, які застосуються "тільки у військових діях", коли не йде пошук компромісів, як повинно бути у демократичному суспільстві. Загрозу демократії він бачить також в ескалації й радикалізації, яких вимагає суспільство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-