Україна і Словенія підписали меморандум про захист прав споживачів

Україна і Словенія підписали меморандум про захист прав споживачів

Укрінформ
Україна та Словенія підписали меморандум про співробітництво у сфері захисту прав споживачів та ринкового нагляду.

Відповідний документ був підписаний у вівторок у Любляні між Державною інспекцією України з питань захисту прав споживачів та Ринковою інспекцією Республіки Словенія, повідомляє прес-служба Президента України.

"Документ спрямований на встановлення правових засад двостороннього співробітництва у сфері захисту прав споживачів та ринкового нагляду, а також створення необхідних умов для ефективного функціонування відповідних систем. Згідно з Меморандумом, до конкретних напрямів співпраці відносяться, зокрема, взаємне ознайомлення з методами контролю та досвідом, накопиченим під час застосування європейських норм та директив, а також двосторонній обмін досвідом у сфері діяльності лабораторій та розгляду скарг", - йдеться у повідомленні.

Сторони також надаватимуть один одному публікації з питань захисту прав споживачів та інформуватимуть про свою діяльність, зокрема про заплановані міжнародні конференції та семінари у відповідній сфері.

Крім того, в рамках офіційного візиту Президента України до Словенії було підписано Угоду про співробітництво між Державною архівною службою України і Архівами Республіки Словенія, спрямовану на формування правової бази з метою розширення та поглиблення двостороннього співробітництва між державними установами України та Словенії в архівній справі.

Документ сприятиме подальшій активізації взаємовигідного співробітництва українських архівістів з архівістами Словенії, розширить напрями співробітництва між сторонами щодо взаємного обміну історичними документами, що зберігаються в архівосховищах сторін; обміну спеціалістами з метою проведення спільних наукових досліджень; обміну досвідом із впровадження новітніх технологій у діяльність державних архівів; реалізації спільних наукових, видавничих та виставкових проектів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-