Москва заборонила американським дипломатам спостерігати за виборами в РФ

Москва заборонила американським дипломатам спостерігати за виборами в РФ

Нота
Укрінформ
Москва направила ноту американського посольства в РФ про те, що американським дипломатам буде обмежений допуск на вибори в Росії.

Про це сказав РІА Новости заступник глави МЗС Росії Сергій Рябков.

"Ми ... кілька днів тому попередили офіційним шляхом посольство США в Москві про те, що американській стороні не слід розраховувати на можливість присутності дипломатів представництв США – посольства та генеральних консульств, акредитованих в Росії на виборах, які в подальшому будуть проводитися в Росії", — заявив Рябков.

На уточнююче питання, якого роду попередження було направлено американській стороні, Рябков зазначив, що воно "було офіційно передано у вигляді документа, у вигляді дипломатичної ноти".

"На майбутніх виборах в Росії незалежно від їх рівня і характеру ми не очікуємо появи представників дипломатичних структур закордонних установ США в Росії. Ми вважаємо, що їх перебування в будь-якій якості на дільницях у Росії, якщо тільки це не буде пов'язано з участю в тих чи інших узгоджених міжнародних місіях спостереження – така участь буде небажаною", — сказав дипломат.

Раніше Москва направила ноту посольству США в Росії у зв'язку з обмеженням присутності російських дипломатів на виборах в Америці.

За даними МЗС РФ, співробітники ФБР у Х'юстоні блокували машину працівника генерального консульства, щоб не допустити до виборчої дільниці. Також, як стверджують у відомстві, держдепартамент США нотою рекомендував російським представникам "самостійно не підходити до виборчих дільниць".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-