Битва за Мосул: у звільненому селищі ліквідували 10 бойовиків ІДІЛ

Битва за Мосул: у звільненому селищі ліквідували 10 бойовиків ІДІЛ

Укрінформ
У ході боїв між терористами ІДІЛ і силами пешмерге, що увійшли до населеного пункту Башика у рамках операції зі звільнення Мосула, знищено 10 і захоплено у полон двох бойовиків.

Про це повідомляє агентство Anadolu із посиланням на начальника Генштабу ЗС Курдської регіональної адміністрації Іраку (КРАІ) Джемаля Мухаммеда.

«Наразі сили пешмерге продовжують наступати, щоб встановити повний контроль над центральною частиною Башики. Ополченці блокували населений пункт з трьох боків», - йдеться у повідомленні.

За словами командира з'єднання сил спеціального призначення "Зеревані" (елітний підрозділ сил пешмерге) Азіза Вейсі, сили пешмерге встановили повний контроль над прилеглим до Башику районом Бахзан.

Повідомляється, що нині у районі ведуться роботи з розмінування.

Раніше повідомлялося, що у рамках операції зі звільнення другого за величиною міста Іраку - Мосула - від терористів "Ісламської держави" загони курдського ополчення (пешмерге) увійшли до населеного пункту Башика.

Стратегічно важливий населений пункт розташований за 20 кілометрів від Мосула і знаходиться під контролем терористів з серпня 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-