Держдума РФ цікавиться «фінансуванням АТО» Альфа-банком

Держдума РФ цікавиться «фінансуванням АТО» Альфа-банком

Укрінформ
Держдума РФ розгляне можливість звернутися до силових органів з приводу перевірки інформації про «фінансування структурами «Альфа-банку» українських силовиків» на Донбасі.

Про це сказав перший заступник керівника фракції "Единая Россия" Андрій Ісаєв, повідомляє ТАСС.

"З цікавих ініціатив, які передбачається підтримати фракцією, це ініціатива нашого колеги Євгена Федорова, який запропонував зробити парламентський запит по "Альфа-банку" у зв'язку з його фінансуванням так званої антитерористичної операції. Він підтримується фракцією", - сказав Ісаєв.

За його словами, йдеться про перевірку інформації, що з'явилася в інтернет-ЗМІ про те, що нібито українські військовослужбовці отримують зарплату через відділення українського "Альфа-банку".

Зокрема, пропонується надіслати звернення в Генпрокуратуру РФ, ФСБ РФ і Слідчий комітет РФ "з проханням провести перевірки в рамках своєї компетенції і за наявності підстав вжити заходів відповідно до законодавства".

Остаточне рішення з приводу запиту буде прийнято на засіданні Держдуми 9 листопада.

Російський "Альфа-банк" і його український підрозділ мають спільних акціонерів, найбільшими бенефіціарами банку є Михайло Фрідман і Герман Хан.

У коментарі ЗМІ представники російського «Альфа-банку» вже заявили, що його український підрозділ «є самостійною, незалежною структурою», яка працює на основі власних статутних документів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-