Кандидат у президенти Болгарії назвала другий тур виборів доленосним

Кандидат у президенти Болгарії назвала другий тур виборів доленосним

Укрінформ
Кандидат у президенти Болгарії від правлячої партії ГЄРБ (Громадяни за європейський розвиток Болгарії), спікер парламенту Цецка Цачева вважає 13 листопада - день проведення другого туру президентських виборів - доленосним для держави.

Про це вона заявила після оголошення результатів обробки майже 90% бюлетенів для голосування, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Вибори 13 листопада - доленосні для країни. На кону - майбутнє Болгарії. Або ми відстоїмо свої національні інтереси разом з іншими європейськими державами, або у черговий раз змінимо геополітичний напрям», - заявила Цачева.

Кандидат підкреслила, що у разі її обрання главою держави має намір посилити боротьбу з тіньовою економікою і корупцією, а також посилити законодавство в цій сфері. 

Як відомо, лідер президентських перегонів генерал-майор у відставці Румен Радєв раніше висловлювався за пом'якшення антиросійських санкцій і за відновлення стосунків з Російською Федерацією.

Центральна виборча комісія Болгарії оприлюднила попередні результати голосування на виборах президента країни: після обробки 90,1% бюлетенів висуванець від Болгарської соціалістичної партії Румен Радєв набирає 25,76% голосів, а голова парламенту, представник правлячої партії ГЄРБ Цецка Цачева - 21,97%.

Згідно з оприлюдненими результатами, близько 6% виборців проголосували «Проти усіх кандидатів».

Явка на виборах склала близько 54% виборців.

Згідно з болгарським законодавством, другий тур президентських виборів відбудеться 13 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-