Берлін з тривогою спостерігає за передвиборчою гонкою в США

Берлін з тривогою спостерігає за передвиборчою гонкою в США

Укрінформ
Федеральний уряд з тривогою спостерігає за виборчою кампанією в США, що добігає кінця, і обіцяє прокоментувати її підсумки після оголошення результатів.

Про це заявили представники уряду і МЗС у понеділок на брифінгу у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

"У середу ми отримаємо результат, тоді і буде реакція німецького уряду. Почекати залишилося ще трохи", - пообіцяв журналістам прес-секретар Ангели Меркель Штеффен Зайберт.

А офіційний представник зовнішньополітичного відомства Мартін Шефер визнав, що у Берліні, зокрема, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр стурбовані тим, як взагалі проходила виборча кампанія.

Зокрема, занепокоєння викликає те, що "і в американській передвиборчій кампанії, і в ході британського референдуму про членство в ЄС, і на сході (європейського) континенту факти, підтверджені факти, об'єктивне знання, здається, більше за відіграють роль під час формування політики і у висловлюваннях політиків". Він визнав, що "і в Німеччині, в німецькому суспільстві є політики такого роду".

Водночас, дипломат запевнив, що хто б не став наступним президентом Сполучених Штатів, федеральний уряд працюватиме з цим політиком, а вже якою виявиться ця співпраця, "покаже час".

Шефер також повідомив, що Німеччина не відправляла своїх спостерігачів у США, однак німецькі спостерігачі  беруть участь у складі місії ОБСЄ БДИПЧ, яка, згідно з хорошою традицією, регулярно спостерігають за виборами в різних країнах.

Канцлер ФРН Ангела Меркель вже мала можливість раніше зустрічатися з Хіларі Клінтон. З Дональдом Трампом жодних контактів у неї раніше не було.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-