Переговори про об'єднання Кіпру розпочались у Швейцарії

Переговори про об'єднання Кіпру розпочались у Швейцарії

Укрінформ
П'ятиденні переговори під егідою ООН між президентом Республіки Кіпр Нікосом Анастасіадісом та президентом невизнаної Турецької Республіки Північного Кіпру Мустафою Акинджи розпочалися в одному з елітних готелів на Женевському озері у Швейцарії.

Про це повідомляє DW.

Відкриваючи переговори, Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Пан Гі Мун заявив про можливість досягнення тривалої мирної угоди щодо возз'єднання розділеного Кіпру. 

"Двоє лідерів висловили свою надію, що ця зустріч прокладе шлях до останнього етапу переговорів, згідно з їхнім спільним прагненням зробити усе можливе, щоб досягнути вирішення до кінця 2016 року", - сказав він, наголосивши на великих очікуваннях сторін.

Пан Гі Мун похвалив обох лідерів за досягнення "значного прогресу" під час мирного процесу, який розпочався півтора року тому. "Водночас залишається багато чутливих і складних питань", - зазначив Генсек ООН.

Як відомо, острів Кіпр залишається розділеним на дві частини з 1974 року, коли Туреччина вторглася на Кіпр у відповідь на спробу перевороту задля об’єднання острова з Грецією. Острів розділився на самопроголошену Турецьку Республіку Північного Кіпру та визнану у світі Республіку Кіпр на півдні країни.

ок

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-