У Болгарії молодята з-під вінця пішли голосувати

У Болгарії молодята з-під вінця пішли голосувати

Фото
Укрінформ
День весілля і вінчання молодого подружжя з болгарського міста Бургас Георгія і Йоани Шивачевих збігся з президентськими виборами і референдумом: вони прийшли голосувати на виборчу дільницю у весільних вбраннях.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

«Я завжди беру участь у виборах. Голосую і на цей раз з надією на те, що життя в Болгарії зміниться на краще», - сказала наречена.

Георгі і Йоана познайомилися кілька років тому в соціальних мережах, обидва працюють в ресторанному бізнесі.

Як повідомлялося, в неділю, 6 листопада, у Болгарії проходять всенародні вибори президента. На посаду президента країни претендують 21 кандидат – представники різних політичних партій, коаліцій та суспільно-політичних рухів. Згідно з Конституцією, громадяни голосують не тільки за кандидатів у президенти, а й за кандидатів у віце-президенти країни.

Цього самого дня, крім президентських виборів, у Болгарії проходить референдум, на якому громадянам належить відповісти на кілька запитань: чи згодні вони з запровадженням процедури обов'язкового голосування на виборах і референдумах; чи підтримують мажоритарну систему на парламентських виборах і чи згодні вони з системою розподілу бюджетних коштів для партій з розрахунку 1 болгарський лев (0,5 євро) за кожен отриманий голос на останніх парламентських виборах.

Зазначимо, що це перші в історії Болгарії вибори, коли голосування стала обов'язковою для кожного виборця. Згідно із законодавством, якщо виборець двічі на одних і тих же виборах, наприклад, на виборах президента, не бере участь в голосуванні, він автоматично виключається з реєстру виборців.

За попередніми даними Центрвиборчкому, на виборах зареєстрована найвища за останні роки явка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-