У Польщі буде створено секретаріат з морських справ ЦСЄ і Китаю

У Польщі буде створено секретаріат з морських справ ЦСЄ і Китаю

Укрінформ
Країни Центрально-Східної Європи планують поглибити співпрацю в економічній площині з Китаєм, зокрема, в Польщі буде створено секретаріат з морських справ 16-ти країн регіону і КНР.

Про це йдеться в рішенні саміту групи “16+1”, який відбувся в суботу в Ризі, інформує РАР.

“Під час переговорів було прийнято ризькі рекомендації. В цьому документі можна побачити важливі записи для польської сторони. Прийнято рішення про згоду 16-ти країн і Китаю створити секретаріат з морських справ у Польщі”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що це буде інституція, яка сприятиме активізації діяльності суднобудівної сфери, створення нового каналу інформації між країнами Центрально-Східної Європи й Китаєм.

За словами прем’єр-міністра Латвії Маріса Кучінскіса, в рамках групи “16+1” буде створено фонд розвитку для країн Центрально-Східної Європи. До цієї ініціативи висловили готовність приєднатися Китай, Польща, Чехія і Латвія.

До групи “16+1” входять Литва, Латвія, Естонія, Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина, Румунія, Болгарія, Словенія, Хорватія, Сербія, Боснія і Герцеговина, Чорногорія, Албанія та Македонія. Спостерігачем на ризькому саміті була Білорусь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-