Ватикан засудив гомофобську заяву священика

Ватикан засудив гомофобську заяву священика

Укрінформ
Італійський священик заявив, що серія сильних землетрусів, що сталися в Італії цього року, - це "Божа кара" за юридичне визнання одностатевих цивільних союзів.

Як повідомляє BBC, батько Джованні Кавальколі висловив таку думку в інтерв'ю радіостанції "Марія" безпосередньо в день останнього землетрусу, який позбавив житла кілька тисяч осіб.

Гнів божий, на думку Кавальконі, Італія накликала на себе, "ображаючи інститут сім'ї і священність шлюбу, особливо цивільними союзами".

Найбільшої шкоди останній землетрус завдав комуні Норча, яка вважається батьківщиною Святого Бенедикта Нурсійського, реформатора європейського чернецтва і засновника ордену бенедиктинців. Ще одна церква була зруйнована в сусідньому Толлентіно.

Землетрус магнітудою 6,6 стався неподалік центрального регіону країни, де понад 300 людей загинули в результаті ще одного землетрусу в серпні.

Ватикан прокоментував заяву священика, назвавши його погляди "язичницькими" і "дохристиянськими". Архієпископ Анджело Беччиу заявив, що керівництво католицької церкви їх не поділяє.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-