Кодекс поведінки єврокомісарів можуть змінити через нову роботу Баррозу

Кодекс поведінки єврокомісарів можуть змінити через нову роботу Баррозу

Укрінформ
Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер ініціюватиме зміни до кодексу поведінки комісарів через резонанс, спричинений рішенням його попередника Жозе Мануеля Баррозу працювати радником в американському інвестиційному банку Goldman Sachs.

Про це він заявив в інтерв'ю бельгійському виданню Le Soir.

"Ми повинні змінити етичний кодекс", - сказав Юнкер.

На його думку, термін, під час якого єврокомісари після завершення роботи в ЄК не можуть обіймати керівні посади в приватному секторі без згоди Брюсселя, має бути продовжений з 18 місяців до двох років. А для голови Єврокомісії цей термін повинен становити три роки, вважає Юнкер.

Як відомо, у вересні 2016 року чинний голова Єврокомісії розпорядився провести розслідування щодо того, чи порушив Баррозу етичні норми і правила поведінки для колишніх працівників ЄК, перейшовши на роботу до Goldman Sachs. Рішення Баррозу викликало жорстку критику, зокрема, з боку ряду європарламентаріїв. На думку критиків, у разі переходу Баррозу на нову посаду може мати місце конфлікт інтересів.

Проте спеціально створений комітет з питань етики дійшов висновку, що Баррозу не порушував етичних норм і правил поведінки для працівників ЄК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-