"Русский марш" у Москві пройшов під антипутінськими гаслами

Укрінформ
У Москві 4 листопада пройшла хода націоналістів "Русский марш". Вона проводилася вже 12 раз і цьогоріч пройшла під гаслами, спрямованими проти російської влади.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"У ході взяли участь близько тисячі людей. Вони вимагали відставки президента Росії Володимира Путіна, уряду та припинення політичних репресій. Одне з гасел акції – "Геть владу чекістів!". Активісти також виступили проти війни з Україною. Звучали й традиційні для націоналістів антимігрантські гасла", - йдеться в публікації.

Один з організаторів акції Юрій Горський заявив, що поліція не дозволила пронести понад половину плакатів, з якими активісти йшли на акцію.

Як повідомлялося раніше, поліція затримала кількох учасників ходи, зокрема хлопця з українським прапором.

"Російські марші" пройшли ще у низці міст Росії.

Ще одна хода націоналістів пройшла у п’ятницю на північному заході Москви. А на Суворовської площі відбувся мітинг націоналістів, які також виступають проти Путіна, при цьому підтримуючи сепаратистів на Донбасі. У мітингу взяли участь близько 100 людей, серед яких російський військовий, колишній ватажок бойовиків угруповання "ДНР" Ігор Стрєлков (Гіркин), повідомляють "Грані.ру".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-