Графік Brexit незмінний, незважаючи на рішення суду - Мей

Графік Brexit незмінний, незважаючи на рішення суду - Мей

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей впевнена, що уряд виграє апеляцію щодо скасування рішення Високого суду, який заборонив уряду ініціювати формальний процес виходу з ЄС без згоди парламенту.

У двох телефонних розмовах із президентом Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером і канцлером Німеччини Ангелою Меркель, Мей запевнила, що її графік запуску статті 50 Лісабонського договору (формально запускає процедуру виходу з ЄС - ред.) залишається незмінним, інформує Reuters з посиланням на прес-секретаря британського прем'єра.

"Наша увага зосереджена на справі у Верховному суді, представити нашу справу і виграти її, і ми впевнені в тому, що, якщо все так і буде, ми зможемо вкластися у вже встановлений графік", - наголосив речник Мей.

Він також повідомив, що Тереза Мей планує провести подібні телефонні переговори з президентом Франції Франсуа Олландом і президентом Європейської Ради Дональдом Туском пізніше у п'ятницю.

Як відомо, раніше прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила про плани ініціювати процес формального виходу з Євросоюзу в першому кварталі 2017 року.

3 листопада Високий суд ухвалив, що уряд не може оголосити про введення в дію статті 50 Лісабонського договору без схвалення парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-