У Москві обіцяють поновити роботу офісу Amnesty International

У Москві обіцяють поновити роботу офісу Amnesty International

Укрінформ
Московський офіс міжнародної правозахисної організації Amnesty International найближчим часом зможе відновити роботу.

Про це заявив агентству Reuters голова ради з прав людини при президенті РФ Михайло Федотов.

"Договір оренди був відновлений повністю. Вони (Amnesty International, - ред.) будуть мати можливість повернутися в офіс найближчим часом. Путін був проінформований про це," - сказав Федотов.

Джону Дальхизену, директору Amnesty International по Європі, заявили в мерії Москви, що офіс, можливо, був опечатаний помилково, і запросили на зустріч у понеділок, 7 листопада. Раніше Amnesty повідомляли, що не могли зв'язатися з владою Москви і з'ясувати, чому в офісі організації змінили замки і опечатали його. "Після того, як стало відомо про опечатування офісу Amnesty International, Держдепартамент США висловив заклопотаність", - нагадує Reuters.

Про те, що офіс Amnesty International в Москві опечатано, стало відомо в середу, 2 листопада. В організації стверджують, що справно платили орендну плату і раніше не отримували жодних претензій від влади Москви.

Експерти говорять про дві версії події. Зайве завзяття в кар'єрних цілях з боку середньої та нижньої ланки московських силовиків або ж натяк Кремля, що Amnesty International в РФ має  працювати в більш вузьких рамках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-