ФБР підозрює, що фейки про Клінтон

ФБР підозрює, що фейки про Клінтон "розкидає" Росія – джерела

Укрінформ
ФБР і розвідслужби вивчають підроблені документи, спрямовані на дискредитацію виборчої кампанії Гілларі Клінтон.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела, які поділилися деталями масштабного розслідування того, що американські чиновники вважають спробами Росії зірвати президентські вибори у США.

"Один з розглянутих ФБР документів надрукований на бланку, що виглядає справжнім, сенатора-демократа Тома Карпера  з сенатського Комітету внутрішньої безпеки", - повідомили джерела.

Наголошується, що в цьому листі, який визнаний підробкою, написано від імені сенатора на адресу Клінтон: "Ми не дозволимо тобі програти ці вибори".

За словами джерел, фейковий лист політика - один з кількох паперів, переданих на розгляд ФБР і Мін'юсту за останні тижні.

У рамках розслідування підозр в атаках хакерів російського походження слідчі ФБР попросили функціонерів Демократичної партії надати й копії інших ймовірно підробних документів, які циркулювали серед електронних листів та інших справжніх матеріалів, отриманих в результаті злому, повідомили особи, обізнані про перебіг розслідування.

Представник сенатора Карпера відмовилася від коментарів. Представник ФБР підтвердив, що в бюро "надійшла скарга про ймовірно підроблений лист", пов'язаний з виборчою кампанією, але відмовився від подальших коментарів.

Чиновники американських спецслужб у приватних розмовах висловлюють впевненість у тому, що за зламом систем електронної пошти Демократичної партії стоїть російська влада, яка бажає підірвати довіру до виборів. Для цього можуть використовуватися фальшиві докази шахрайства з голосами виборців та інша дезінформація, націлена вплинути на фінальний відрізок гонки перед виборами 8 листопада.

Окрім "листа Карпера", ФБР вивчило семисторінковий електронний документ з логотипами Benenson Strategy Group, що працює на демократів і належить Джоєлю Бененсону опитувальної фірми, а також сімейного фонду Клінтонів Clinton Foundation, повідомила особа, знайома з розслідуванням.

У документі, який виборчий штаб Клінтон назвав підробленим, стверджується, що рейтинги її популярності впали, і слід "провести серйозні зміни до листопада", включаючи "постановочні громадські заворушення" і "радіаційну атаку" за допомогою "брудних бомб", щоб зірвати вибори.

Як і у випадку з "листом Карпера", не зрозуміло, звідки взявся підроблений документ і яким чином був пущений в оборот.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-