У прикордонних спорах треба враховувати менталітет народів - литовський експерт

У прикордонних спорах треба враховувати менталітет народів - литовський експерт

Укрінформ
Вирішення питань делімітації і демаркації національних кордонів тісно пов'язані з історією і менталітетом сусідніх народів.

Про це йшлося в ході семінару, що відбувся цього тижня у Відні, присвяченого правовим аспектам міжнародних кордонів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Прикордонні спори - це складні питання, що сягають в глибину століть. Тому важливо знати історію і менталітет своєї власної країни і сусідів, інакше ви зрештою прийдете до того, що повторюватимете знову і знову одні і ті самі уроки», - сказав експерт з Литви, екс-голова Державної комісії зі встановлення кордону Зенонас Куметаітіс.

Участь у семінарі взяли представники Албанії, Вірменії, Австрії, Білорусі, Болгарії, Грузії, Греції, Латвії, Литви, Македонії, Молдови, Чорногорії, Румунії, Словенії, Швейцарії, Туреччини, України й Узбекистану за підтримки міжнародних і національних експертів з Білорусі, Канади, Литви і Нідерландів. Вони обмінялися конкретним національним досвідом з делімітації і демаркації.

У ході семінару учасники відвідали прикордонний «триплекс» між Австрією, Словаччиною й Угорщиною.

Цей семінар став п'ятим з організованих управлінням прикордонної безпеки Департаменту транснаціональних загроз Секретаріату ОБСЄ з 2011 року.

Фото:15min.lt

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-