Держдеп оприлюднив 1280 сторінок листування Гілларі Клінтон

Держдеп оприлюднив 1280 сторінок листування Гілларі Клінтон

Укрінформ
Державний департамент США оприлюднив у відкритому доступі 357 електронних листів Гілларі Клінтон з 15 тис. документів, викритих ФБР у рамках розслідування по справі використання нею приватного серверу під час перебування на посту держсекретаря США.

Про це повідомив під час брифінгу в четвер речник Держдепу Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Державний департамент оприлюднив сьогодні 357 документів на 1280 сторінках з листування Гілларі Клінтон", - зауважив представник зовнішньополітичного відомства США.

Він уточнив, що 1250 сторінок є "майже точними дублікатами" документів Клінтон, які відомство вже публікувало в 2014 році. Ці листи є частиною ланцюжків електронного листування держсекретаря з помічниками, в основному службового характеру з помітками, наприклад, "будь-ласка, роздрукуйте". У опублікованих на 30 сторінках нових документах міститься інформація офіційного характеру.

При цьому Держдеп планує оприлюднити ще 350 листів Клінтон наступного дня, в п'ятницю.

Як повідомлялося раніше, американський суд зобов'язав Державний департамент США оприлюднити 15 тис. листів Гілларі Клінтон, які викрило ФБР як такі, що не були передані державі з приватного серверу. З них майже 9,5 тис. носять особистий характер та не будуть публікуватися взагалі.

Документи оприлюднені на офіційному веб-сайті зовнішньополітичного відомства США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-