Майже 10 тисяч дітей із Мосула стали переселенцями - ЮНІСЕФ

Майже 10 тисяч дітей із Мосула стали переселенцями - ЮНІСЕФ

Укрінформ
З моменту початку операції зі визволення іракського міста Мосул понад 9,7 тисячі дітей стали вимушеними переселенцями.

Про це офіційно повідомила у четвер прес-служба ЮНІСЕФ.

"Близько 20,7 тисячі людей змушені були стати переселенцями з моменту початку операції з визволення Мосула 17 жовтня. За оцінками ЮНІСЕФ, 9,7 тис. з них – це діти, які потребують невідкладної допомоги", - йдеться у повідомленні.

Для допомоги таким сім'ям ЮНІСЕФ організує місця прийому біженців. "Я зустріла матерів і дітей, які відчували таке полегшення, що вийшли живими. Було зрозуміло, що вони подолали велику відстань", - зауважила з цього приводу керівник польових операцій ЮНІСЕФ Перніль Айронсайд після відвідування місця прийому біженців у містечку Нергізлія.

Багато людей добираються до таких пунктів геть знесиленими, не маючи впевненості навіть у найближчому майбутньому. Деякі з них прийшли босоніж. Після прибуття сім'ї отримують чисту питну воду і їжу.

Діти від 6 місяців до 15 років проходять невідкладну імунізацію проти поліомієліту і кору. Загалом сім'ї витрачають по півдня у місцях прийому, перш ніж потрапити у табір для біженців.

Тим часом, багато людей залишилися у поселеннях, які звільнили сили безпеки Іраку. У цьому зв'язку повідомляється, що ЮНІСЕФ розробляє програми для того, щоб охопити все населення, яке потребує допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-