Тисячі жителів околиць Мосула поспіхом залишають свої домівки

Тисячі жителів околиць Мосула поспіхом залишають свої домівки

Укрінформ
Тисячі жителів околиць Мосула, де триває операція проти терористів "Ісламської держави", продовжують поспіхом залишати регіон, побоюючись за своє життя.

Про це повідомляє агентство Anadolu з посиланням на джерело.

“На 18-й день операції було зафіксовано найбільший відтік жителів з околиць міста", - йдеться у повідомленні.

Відзначається, що населення району Гокчелі під Мосулом і його околиць переселяється у безпечніші регіони під контролем сил пешмерге, використовуючи автотрасу Мосул-Ербіль.

На багатьох автомобілях майорять білі прапори. Деякі жителі залишають район на вантажівках. Усі вони проходять ретельний догляд на КПП, встановлених силами пешмерге. Потім їх доставляють до наметового табору "Хазир" на південному сході Мосула, побудований ООН. На території табору встановлено шість тисяч наметів.

За словами представника керівництва табору Ризгара Убейда, 3 листопада у "Хазир" прибуло понад 1500 біженців, які потребують екстреної гуманітарної допомоги, а деякі діти потребують психологічної допомоги.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що іракський місто-мільйонник Мосул перетворився на "пастку" для близько 1,5 мільйона цивільних осіб, із яких 600 тисяч – діти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-