Нове соцопитування в США підтверджує лідерство Клінтон

Нове соцопитування в США підтверджує лідерство Клінтон

Укрінформ
За п'ять днів до вирішального голосування на президентських виборах у США кандидат від демократів Гілларі Клінтон випереджає в рейтингах свого конкурента Дональда Трампа на три процентних пункти.

Такими є результати нового соцопитування, проведеного телеканалом CBS та газетою The New York Times.

"Клінтон готові підтримати 45% респондентів, Трампа – 42%", - йдеться в підсумках дослідження.

З попередніх опитувань, результати яких також представлені для порівняння, видно, що Гілларі має сталу тенденцію лідерства. У період із сексуальним скандалом навколо Трампа вона мала найбільший відрив – у 9%.

Цікавими результатами є демографічні показники. Зокрема, зазначається, що помітним залишається гендерний розрив: Клінтон здебільшого підтримують жінки, серед прихильників Трампа більше чоловіків. Причому кількість жінок, які готові проголосувати за мільярдера, зменшилась в останньому опитуванні.

Більшість прихильників Клінтон (62%) стверджують, що заява директора ФБР не вплинула на їх готовність проголосувати за свого кандидата. Але дві третини виборців із числа демократичного табору після цієї заяви засумнівалися, чи варто віддавати свій голос за Гілларі.

Трамп лідирує серед білих виборців, в тому числі без вищої освіти. Клінтон має підтримку білих - випускників коледжів, а також жінок, незалежно від рівня освіти. Члени профспілок та їх сім'ї також підтримали Клінтон з великим відривом.

Нинішнє опитування проводилось у період з 28 жовтня по 1 листопада серед 1561 дорослих американців, включаючи 1333 зареєстрованих виборця.

Як повідомляв Укрінформ, раніше цього тижня ABC News та The Washington Post оприлюднили своє дослідження, згідно з яким Трамп уперше за кілька останніх місяців випередив Клінтон на один процентний пункт з результатом 46% проти 45%. При цьому зазначалося, що основною причиною падіння рейтингів Клінтон могла стати заява ФБР про поновлення розгляду справи щодо її електронного листування на посту держсекретаря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-