Оголошеної Росією

Оголошеної Росією "гуманітарної паузи" в Алеппо недостатньо - Штайнмайєр

Укрінформ
Глава МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр під час переговорів у Берліні з лідером сирійського опозиційного Вищого комітету з переговорів (ВКП) Ріадом Хіджабом заявив, що оголошеного Росією десятигодинного припинення вогню в Алеппо недостатньо.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в прес-службі відомства.

«На завтрашній день, п'ятницю, Москва знову оголосила про припинення вогню впродовж десяти годин. Як і раніше, ми говоримо: цього зовсім не достатньо», - заявив Штайнмайєр.

На його переконання, недостатньо часу ні для того, щоб евакуювати хворих і важкопоранених, ні для того, щоб доставити гуманітарну допомогу для жителів Алеппо. "Міжнародне співтовариство повинно надати гуманітарну допомогу сирійцям і шукати політичний шлях врегулювання конфлікту. І Росія як основний прибічник сирійського режиму несе при цьому головну відповідальність", - підкреслив німецький міністр.

Глава німецького МЗС зазначив, що не лише з Алеппо, але і з різних куточків Сирії надходять «страшні новини про варварські дії режиму і його прибічників: про те, що обстрілюють школи і діти помирають, що нападають на лікарні або використовують хімічну зброю».

Він також підкреслив, що не можна допустити вакууму на період майбутньої зміни адміністрації США, тому зараз треба надати новий імпульс переговорам між Москвою і Вашингтоном, так само як і регіональними акторами. 

Усі сторони конфлікту повинні виконувати свої обов'язки, щоб полегшити страждання людей в Алеппо і Сирії і припинити цю катастрофу, заявив Штайнмайєр. 

За його переконанням, першим кроком на цьому шляху було і залишається перемир'я. До того ж необхідно чітко відокремити бойовиків з терористичної організації "Фронт аль-Нусра".

Штайнмайєр також назвав вирішальним чинником згуртованість помірної сирійської опозиції. У зв'язку з цим він подякував Ріаду Хіджабу за його роль у цьому процесі.

Попередні переговори Штайнмайєра і Хіджаба відбулися 14 жовтня.

Як відомо, міністр оборони РФ Сергій Шойгу раніше оголосив про рішення ввести в Алеппо чергову "гуманітарну паузу", яка діятиме в місті 4 листопада з 9.00 до 19.00.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-