У колонію до російського активіста Дадіна приїхала омбудсмен

У колонію до російського активіста Дадіна приїхала омбудсмен

Укрінформ
У четвер з російським активістом Ільдаром Дадіним, який заявив про катування в колонії, зустрілася уповноважений з прав людини РФ Тетяна Москалькова.

Повідомлення про це з'явилося в її Instagram.

"У ВК-7 у місті Сегежі проводжу зустріч з ув’язненим Ільдаром Дадіним на його прохання", - написала Москалькова.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що начальника колонії, в якій знаходиться Дадін, на час перевірки було усунуто від виконання обов'язків.

Перший заступник глави адміністрації президента РФ Сергій Кирієнко закликав співробітників виправної установи "прислухатися" до рекомендацій омбудсмена. А напередодні у Федеральній службі виконання покарань (ФСВП) Росії заявили, що незалежна комісія лікарів не виявила слідів побоїв на тілі Дадіна.

Про те, що до Дадіна в колонії застосовують катування, повідомила його дружина Анастасія Зотова. Вона зазначила, що активістові погрожували вбивством, якщо він скаржитиметься на побиття. Слідчий комітет Росії, ФСВП і уповноважена з прав людини в Росії Тетяна Москалькова почали перевірки.

У грудні 2015 року суд засудив Дадіна до 2,5 років ув'язнення. Він став першим активістом, засудженим за неодноразову участь в опозиційних мітингах і пікетах. "Меморіал" визнав Дадіна політв'язнем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-