ЄС не видавав директив щодо авіаносної групи РФ

ЄС не видавав директив щодо авіаносної групи РФ

Укрінформ
Верховний представник ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні повідомила в середу, 2 листопада, що Брюссель не видавав спеціальної директиви з інструкціями для країн Євросоюзу, яка передбачала б їм певний регламент дій щодо кораблів авіаносної групи військово-морського флоту РФ, що прямує в Середземне море.

Відповідну заяву глави європейської дипломатії було зроблено в ході спільної прес-конференції у Валетті з мальтійським міністром закордонних справ Джорджем Веллоєм, повідомляє DW.

У четвер, 27 жовтня, МЗС Мальти оголосило, що країна не буде забезпечувати російським кораблям умов для дозаправки в порту Валетти. Раніше через відмову Мадрида авіаносна група не змогла поповнити запаси палива в іспанському порту Сеути. У підсумку, за повідомленням низки ЗМІ, кораблям ВМФ РФ довелося здійснювати дозаправку з танкерів у узбережжя Північної Африки.

За словами міністра Велли, Мальта, яка входить до складу ЄС, але не є членом НАТО, самостійно прийняла рішення про відмову групі російських кораблів у дозаправці.

В кінці жовтня ряд ЗМІ повідомив, що мальтійський уряд спочатку дав дозвіл російським кораблям заправитися на Мальті на шляху до берегів Сирії, однак згодом відкликав його під тиском США і Великобританії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-