Канада допоможе підвищити безпеку праці українських гірників - Мигайчук

Канада допоможе підвищити безпеку праці українських гірників - Мигайчук

Укрінформ
Канада та Україна готуються до підписання документу, який дозволить підвищити виробничу безпеку на українських гірничо-видобувних підприємствах.

Про це заявила міністр працевлаштування, розвитку трудових ресурсів та праці Канади Мері Анн Мигайчук, передає кореспондент Укрінформу.

«У нас будуть офіційні стосунки із Мінсоцполітики, які переважно стосуватимуться виробничої безпеки у гірничо-видобувному секторі. Ми розглядаємо можливості для обміну досвідом та знаннями, а також обговорення найкращих практик, що дозволять Україні розвинути свій багатий видобувний сектор», - сказала Мигайчук, яка перебуває з візитом в Україні.

За її словами, у четвер відбудуться перемовини із міністром охорони здоров'я України, на яких йтиметься про канадську допомогу Україні, зокрема респіратори, безпечні кімнати у шахтах та інші засоби зниження травматизму серед гірників.

«Ми хочемо надати максимальне сприяння. Якщо ми можемо допомогти своїми знаннями - то будемо раді це зробити», - наголосила урядовець.

Вона додала, що її візит до України та пакет майбутньої допомоги є свідченням незмінної підтримки Канадою Києва.

«Я дякую українцям за їх гостинність під час мого візиту і вважаю його черговим символом незмінної підтримки урядом Канади України. Впродовж багатьох років ми надаємо допомогу Україні, особливо після початку незаконної агресії Росії. За цей час ми вже пообіцяли більше $700 млн на різні сфери в Україні», - підсумувала Мигайчук.

Міністр, яка має українське походження, зазначила, що нині прибула в Україну вже втретє, але вперше - у статусі члена федерального уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-