У Туреччині назвали ім'я другого підозрюваного в організації путчу

У Туреччині назвали ім'я другого підозрюваного в організації путчу

Укрінформ
Турецька прокуратура назвала ім'я другого головного підозрюваного в організації невдалої спроби державного перевороту 15 липня - колишнього директора місцевої паперової компанії Кемаля Батмаза.

Про це повідомляє Daily Sabah з посиланням на офіс головного прокурора Анкари.

"Підозрюваний, ідентифікований як Кемаль Батмаз, колишній менеджер компанії, пов'язаної з Гюленом, звинувачується у плануванні та проведенні перевороту з Аділем Оксюзом, лектором з теології та навідником Гюлена для армії, який залишається на волі", - йдеться у повідомленні.

На даний час Батмаз знаходиться під вартою в рамках розслідування прокуратури, яка також видала ордери на арешт 12 підозрюваних, які нібито брали участь у спробі путчу.

У прокуратурі Анкари стверджують, що Батмаз супроводжував Оксюза під час поїздки у США для зустрічі з Фетхуллахом Гюленом у березні, червні та липні 2016 року. Востаннє вони їздили до Америки 11 липня, повернувшись до Туреччини за два дні до спроби перевороту в країні.

Як відомо, уряд Туреччини звинувачує мусульманського проповідника Фетхуллаха Гюлена в організації невдалої воєнної спроби перевороту у липні цього року і почав широкомасштабну операцію проти його послідовників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-