Прем’єр Іраку заявив, що його країна готова до війни з Туреччиною

Прем’єр Іраку заявив, що його країна готова до війни з Туреччиною

Укрінформ
Прем’єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді застеріг Туреччину від можливих провокацій після того, як Анкара розмістила свої танки та артилерію біля іракського кордону.

Під час прес-конференції у Багдаді аль-Абаді заявив, що Багдад не хоче ні протистояння, ні війни з Туреччиною, але іракські сили безпеки «готові до цього у разі необхідності», передає «Радіо Свобода».

Хайдер аль-Абаді зазначив, що Ірак заборонив турецьким військам втручатися у бої проти угруповання «Ісламська держава» у місті Мосул.

«Якщо Туреччина втрутиться у нинішні бої, ми діятимемо з ними як з ворогами», – зазначив іракський прем’єр.

Нагадаємо: у вівторок Туреччина розташувала танки та важку артилерію біля свого південно-східного кордону з Іраком, заявивши, що вони можуть бути направлені до Іраку у «разі необхідності».

Міністр оборони країни Фіклі Ісік заявив, що Туреччина не має зобов’язань утримувати війська на своєму боці кордону.

Раніше голова МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що Анкара може розпочати наземну операцію в Іраку, якщо відчуватиме загрозу своїй безпеці.

Туреччина розгорнула війська у час, коли іракські сили безпеки ведуть бої проти угруповання «Ісламська держава» біля Мосула. 1 листопада іракські війська прорвали лінію оборони міста, яке від 2014 року перебуває під контролем угруповання «Ісламська держава».

Наразі на півночі Іраку перебуває близько 1 тисячі турецьких військових, які тренують бійців курдських загонів «пешмерга». Багдад, у свою чергу, закликає Туреччину прибрати свої війська з іракської території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-