У Москві пікетують Службу виконання покарань

У Москві пікетують Службу виконання покарань

Укрінформ
Біля будівлі Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) у Москві розпочався пікет у зв'язку з повідомленнями про тортури у колонії засудженого за пікети і мітинги активіста Ільдара Дадіна.

Про це повідомляє у Twitter журналіст Філіп Киреєв.

Присутні підписують заяви на ім'я керівництва відомства з вимогою провести розслідування повідомлень про тортури, а також намагаються «просити зустрічі з керівництвом ФСВП».

Раніше сьогодні портал новин «Медуза» опублікував лист засудженого активіста Ільдара Дадіна, в якому він розповів про тортури і побиття у Сегезькій колонії №7, в яких бере участь і адміністрація виправної установи.

Федеральна служба виконання покарань розпочала перевірку у зв'язку з публікацією. Уповноважений з прав людини у РФ Тетяна Москалькова направила запит прокуророві Карелії, звернулася до карельського омбудсмена і керівництва ФСВП. Перевірку інформації про тортури також розпочав Слідчий комітет. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков пообіцяв, що Володимиру Путіну доповідатимуть про лист Дадіна.

Як повідомляв Укрінформ, у 2014 році Дадіна чотири рази притягали до адміністративної відповідальності за участь в акціях опозиції. Він отримав два роки позбавлення волі за статтею 212.1 КК РФ «неодноразове порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходи або пікетування». У своїх пікетах Дадін регулярно піднімав гасла на захист України та українських політв'язнів.

Наприкінці вересня Дадіна етапували до виправної колонії №7 у Карелії. Дружина активіста Анастасія Зотова вважає, що порушення умов утримання в колонії можуть завадити Дадіну вийти по УДЗ. Сам він сказав адвокатові, що почав побоюватися в колонії за своє життя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-