У штабі Клінтон звинуватили голову ФБР у подвійних стандартах

У штабі Клінтон звинуватили голову ФБР у подвійних стандартах

Укрінформ
У таборі Гілларі Клінтон, кандидата у президенти США від Демократичної партії, звинуватили директора ФБР Джеймса Комі у "кричущих подвійних стандартах" через нове розслідування щодо пошти Клінтон.

Про це у вівторок повідомляє ВВС Україна.

Коментарі з'явилися після того, як, за даними американських ЗМІ, Комі відмовився публічно звинувачувати Росію у втручанні у вибори в США, в тому числі нібито через злам електронної пошти. Як повідомляється, занепокоєння Комі через оприлюднення цієї інформації було зумовлене тим, що незабаром мають відбутися вибори. ФБР відмовило у коментарі ВВС.

Заяву, яку, як повідомляється, відмовився підписувати Комі, оприлюднило Міністерство внутрішньої безпеки США і Управління директора з національної розвідки 7 жовтня.

"Розвідувальні служби США впевнені, що уряд Росії стоїть за нещодавним розсекреченням листів від американських осіб і установ, в тому числі політичних організацій США ... Ці крадіжки і розкриття інформації мали на меті втручання у процес виборів у США", - йдеться у заяві.

За даними американських ЗМІ, Комі погодився з заявою, але був проти того, щоб її оприлюднювали до виборів. Існує припущення, що ціллю російських хакерів були демократи, щоб змінити хід виборів на користь республіканця Дональда Трампа.

Керівник кампанії Клінтон Роббі Мук заявив, що це кричущі подвійні стандарти. Він закликав директора ФБР "негайно пояснити цю невідповідність і застосовувати той же стандарт для оточуючих Дональда Трампа, який він застосовував до Гілларі Клінтон".

Голова ФБР Джеймс Комі опинився у центрі скандалу після того, як менш ніж за два тижні до президентських виборів у США оголосив про відновлення розслідування справи про використання Гілларі Клінтон особистого поштового сервера для робочого листування на посаді держсекретаря.

Клінтон використовувала особистий поштовий сервер, коли була держсекретарем США. У зв'язку з цим ФБР проводила розслідування, але не висунула звинувачень. Нещодавно слідство поновили, бо стало відомо про існування нових листів, які можуть його стосуватися.

До виборів президента США залишається 7 днів.

Сама Клінтон нещодавно заявила, що відновлене розслідування підтвердить відсутність її провини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-