Пентагон не вважає актом ворожості з боку РФ інцидент з літаками в Сирії

Пентагон не вважає актом ворожості з боку РФ інцидент з літаками в Сирії

Укрінформ
Міністерство оборони Сполучених Штатів оцінює інцидент з небезпечним зближенням бойових літаків США і РФ у небі над Сирією "ненавмисним контактом" та не вважає його актом ворожості з російського боку.

Про це заявив у понеділок речник Пентагону Пітер Кук, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Нами була використана аварійна лінія зв'язку, й після цього (інциденту – ред.) мали місце обговорення; нашими людьми було визначено, що це був ненавмисний контакт", - зауважив представник американського військового відомства.

Він ще раз підкреслив, що в Пентагоні не вважають ситуацію "навмисним актом ворожості". Однак, за його словами, це буде темою для подальших розмов у рамках реалізації Меморандуму про взаєморозуміння та протоколи безпеки польотів.

"Ми продовжуємо ці розмови з росіянами", - зазначив Кук.

Як повідомляв Укрінформ, міністерство оборони США минулого тижня повідомило про інцидент у повітрі за участю американського і російського літаків у небі над Сирією, який стався 17 жовтня. Тоді відбулося "небезпечне зближення" в нічних умовах, в той час як російський пілот не відповідав на запити американської сторони.

З точки зору Пентагону, можливе зіткнення літаків "не трактувалося б як ненавмисна помилка" та могло б поглибити існуючу напруженість між Росією і США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-