Канада почала ратифікацію Угоди про вільну торгівлю з ЄС

Канада почала ратифікацію Угоди про вільну торгівлю з ЄС

Укрінформ
Уряд Канади подав до федерального парламенту законопроекти, необхідні для ратифікації Угоди про вільну торгівлю із ЄС (СЕТА).

Про це заявила міністр міжнародної торгівлі Канади Христя Фріланд під час виступу в парламенті, передає кореспондент Укрінформу.

«Зміни, внесені до Всеосяжної економічної та торговельної угоди, дозволили підписати у Брюсселі більш інклюзивний та прогресивний документ. Тому без подальших затримок, я вношу Угоду до парламенту та подаю законопроект, який дозволить імплементувати її. Ця угода є «золотим стандартом» міжнародних договорів та сприятиме середньому класу в Європі та Канаді», - сказала Фріланд.

На її переконання, ратифікувавши СЕТА, Канада продемонструє «своє лідерство у прогресивній міжнародній торгівлі».

«Ця угода відкриває шлях новому поколінню торговельних договорів, які пріоритизують державну службу, захист навколишнього середовища та трудові права», - зазначила міністр.

Додамо, що після завершення свого виступу у сесійній залі, Христя Фріланд підійшла до свого попередника на посту міністра міжнародної торгівлі Еда Фаста, який представляє у парламенті опозиційну Консервативну партію, подякувала йому та обійняла. Саме Фаст протягом багатьох років курував перемовини із ЄС стосовно СЕТА.

Нагадаємо: у неділю в Брюсселі на саміті між Євросоюзом і Канадою сторони підписали всеохоплюючу торговельно-економічну угоду (CETA), яка передбачає скасування 99% торговельних тарифів та має призвести до зростання щорічного товарообігу між сторонами на 12 млрд євро.

Перемовини стосовно угоди тривали більше 7 років, але її підписання неочікувано опинилося на межі зриву через протест одного із регіонів Бельгії – Валлонії. З огляду на спротив валлонців, запланований на 27 жовтня саміт ЄС-Канада був скасований, однак пізніше із гоноровими бельгійцями вдалося домовитися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-