Додону нагадали про тяжкі наслідки його заяв щодо Криму і ЄС

Додону нагадали про тяжкі наслідки його заяв щодо Криму і ЄС

Укрінформ
Заяви кандидата в президенти від Партії соціалістів Ігоря Додона щодо «російського Криму» і денонсації Угоди про асоціацію з ЄС можуть призвести Молдову до глибокого економічного застою.

Про це заявив голова Ліберально-демократичної партії Молдови Віорел Чиботару в ексклюзивному коментарі власному кореспондентові Укрінформу в Молдові.

«Заява Ігоря Додона суперечить офіційній позиції нашої країни. Ця позиція досить чітко і ясно висловлена: Молдова беззастережно підтримує суверенітет і територіальну цілісність України. Ігор Додон фактично протиставив себе позиції Євросоюзу щодо Криму, і позиції міжнародних політиків, які продовжують зберігати режим санкцій у зв'язку з тією ситуацією, яку РФ створила в Україні», - зазначив Чиботару.

За його словами, це дуже небезпечно для Республіки Молдова – та заяву, яку він зробив щодо Криму, і той імідж, який він (Додон – ред.) залишить, незалежно від того, яку політику він буде проводити, якщо стане президентом.

Безумовно, підкреслив Чиботару, шлейф цих заяв Додона в поєднанні з іншими його заявами про зупинення, наприклад, Угоди про асоціацію з ЄС, буде переслідувати його. Це може автоматично призвести Молдову до втрати безвізового режиму, до відсутності інвестицій з боку міжнародних донорів, без жодних компенсацій з боку Євразійського союзу.

«Іншими словами, все це може призвести до глибокого застою, кризи, а фактично, до економічної стагнації нашої країни, що, природно, суперечить інтересам і України, і Румунії. Ще не ставши президентом, він вже зумів посіяти розбрат у суспільстві. І навіть якщо він раптом, ставши президентом, відмовиться від цих заяв, настане, як кажуть, похмілля, йому вже тоді це не допоможе, тому що неприємний осад залишився і залишиться ще дуже надовго», - підсумував лідер молдавських ліберал-демократів.

Нагадаємо: раніше голова Партії соціалістів Молдови, лідер президентської гонки Ігор Додон заявив, що «Крим належить Росії». Він також неодноразово виступав із заявами про денонсацію Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-