Канада занепокоєна зростанням протекціонізму у світі - Фріланд

Канада занепокоєна зростанням протекціонізму у світі - Фріланд

Укрінформ
Канада вбачає серйозну небезпеку для людства у посиленні позицій протекціонізму у світі.

Про це заявила міністр міжнародної торгівлі Канади Христя Фріланд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми - торгова нація. Ми - нація мігрантів. Це наші сильні сторони. Посилення протекціонізму, яке ми спостерігаємо у багатьох частинах світу, у тому числі в Європі, є небезпечним і для світу, і для канадців», - сказала Фріланд.

На її переконання, підписання Угоди про вільну торгівлю між Канадою та ЄС дозволило б запропонувати потужний контраргумент прибічникам протекціонізму.

«Добившись підписання вчора Всеохоплюючої економічної та торговельної угоди із ЄС, Канада потужно продемонструвала світові опір протекціонізму», - зазначила міністр.

Вона також висловила занепокоєння щодо протекціоністської риторики у США.

«Це одна із причин, чому я така рада, що ми змогли завершити процес підписання Угоди із Європою. Канада пишається бути голосом відкритого суспільства у світі», - підсумувала Фріланд.

Як повідомлялося, у неділю в Брюсселі на саміті між Євросоюзом і Канадою сторони підписали всеохоплюючу торговельно-економічну угоду (CETA), яка передбачає скасування 99% торговельних тарифів та має призвести до зростання щорічного товарообігу між сторонами на 12 млрд євро.

Укладення угоди опинилося на межі зриву через її блокування одним із регіоном Бельгії - Валлонією. З огляду на спротив валлонців, запланований на 27 жовтня саміт ЄС-Канада був скасований, однак пізніше з бельгійцями вдалося домовитися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-