Екс-прем'єр Молдови підтримає у другому турі виборів Санду

Екс-прем'єр Молдови підтримає у другому турі виборів Санду

Укрінформ
Лідер Європейської народної партії, колишній прем'єр-міністр Молдови і екс-кандидат на пост президента країни Юріє Лянке закликав своїх виборців голосувати у другому турі президентських виборів за проєвропейського кандидата від партії «Рух і солідарність», екс-міністра освіти Майю Санду.

Про це він заявив на брифінгу в Кишиневі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Я вже привітав пані Майю Санду з виходом у другий тур виборів і висловив готовність надати всіляку допомогу для перемоги на виборах. Для продовження європейського вектора розвитку Молдови звертаюся до всіх вас, насамперед - до виборців, які підтримали мою кандидатуру у першому турі, в другому турі підтримати кандидатуру пані Санду», - заявив Лянке.

Торкнувшись результатів першого туру виборів (екс-прем'єр набрав близько 3% голосів), він зазначив, що результат був очікуваним, проте мета його участі у виборах полягала в тому, и перешкодити перемозі у першому турі лідера Партії соціалістів Ігоря Додона.

Як повідомлялося, в неділю, 30 жовтня, в Молдові відбулися чергові, всенародні вибори президента.

Згідно з попередніми даними, після обробки 99,42% бюлетенів за кандидата від Партії соціалістів Ігоря Додона проголосували 48,26% виборців, за представника партії «Дія і солідарність» Майю Санду - 38,42%.

Згідно із законодавством, другий тур виборів відбудеться в неділю, 13 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-