ЄС і Канада підписали угоду про вільну торгівлю

ЄС і Канада підписали угоду про вільну торгівлю

Укрінформ
У неділю в Брюсселі на саміті між Євросоюзом і Канадою сторони підписали всеохоплюючу торговельно-економічну угоду (CETA).

Канадську сторону на зустрічі високого рівня представляє прем’єр-міністр Джастін Трюдо, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

CETA передбачає скасування 99% торговельних тарифів, що, як прогнозується, має призвести до зростання щорічного товарообігу між сторонами на 12 млрд євро.

Також лідери Євросоюзу і Канади, як стратегічні партнери, за порядком денним саміту обговорили питання зовнішньої політики та міжнародної безпеки, зокрема, щодо України, Росії, Сирії, проведення операцій з реагування на кризові ситуації, відносно кліматичних змін, міграції та боротьби з тероризмом.

Нагадаємо, через блокування одним із регіоном Бельгії - Валлонією торговельної угоди про створення ЗВТ між Канадою та ЄС був скасований саміт ЄС-Канада, що мав відбутися у Брюсселі 27 жовтня.

Пізніше у Бельгії домовилися про умови підписання всеохоплюючої торговельно-економічної угоди (CETA) між Євросоюзом і Канадою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-