ФСБ могла бути причетною до Смоленської катастрофи – ЗМІ

ФСБ могла бути причетною до Смоленської катастрофи – ЗМІ

Укрінформ
Підрозділ ФСБ під керівництвом генерала Юрія Десінова може бути причетним до замаху з використанням вибухівки на літак екс-президента Польщі Лєха Качинського 10 квітня 2010 року.

Про це пише польське видання Gazeta Polska Сodziennie, публікуючи елементи таємного рапорту німецької розвідки BND, який опинився у книзі німецького дослідника Юргена Рота “Cмоленськ 2010”, що незабаром має з’явитися друком Польщі.

“Можливим поясненням причини катастрофи Ту-154 10.04.2010 у Смоленську є дуже ймовірний замах з використанням вибухових матеріалів, здійснений відділом ФСБ під керівництвом генерала Юрія Десінова”, - йдеться у звіті, частину якого цитує видання.

Підкреслюється, що це також підтвердив представник польського посольства, полковник польської розвідки Роберт (прізвище затерте).

За інформацією Роберта (прізвище затерте), замовлення Десінову на здійснення замаху на Ту-154 походило безпосередньо від Т. (затерте прізвище польського політика високого рангу). Коли це сталося - невідомо.

Згідно з рапортом, Десінов після отримання замовлення приблизно 1 квітня 2010 року налагодив контакт з оперативною групою ФСБ Дмитра Стелянового, яка перебувала в українській Полтаві.

Це вже друга книга Юргена Рота, в якій він публікує дані нібито BND.

Першу книгу під назвою “Секретні папки С.” опубліковано у квітні 2015 року.

Міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич заявив, що відповідні польські служби проаналізують матеріал, викладений у книзі Юргена Рота.

Як повідомлялося, 10 квітня 2010 року неподалік від військового аеродрому під Смоленськом розбився літак з президентом Польщі Лєхом Качинським та високопосадовцями польської влади. Тоді в катастрофі загинули всі 96 осіб, які перебували на борту Ту-154М.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-