Париж закликає Лондон розділити відповідальність за дітей із

Париж закликає Лондон розділити відповідальність за дітей із "Джунглів" Кале

Укрінформ
Президент Франції Франсуа Олланд закликав Велику Британію розділити відповідальність за неповнолітніх зі стихійного табору для біженців "Джунглі" в Кале.

Про це йшлося під час розмови французького президента та прем'єр-міністра Британії Терези Мей, повідомляє агентство Reuters.

"Вчора я розмовляв із британським прем'єром, так само як і французький міністр внутрішніх справ Бернард Казньов говорив з британським колегою щодо того, що британці можуть відправитися до центрів із неповнолітніми та розділити відповідальність, привітавши їх у Британії", - сказав Олланд.

За словами Олланда, із табору у Кале було евакуйовано 5 тисяч людей, серед яких 1,5 тис - діти без супроводу дорослих, які тепер будуть відправлені у центри прийому біженців.

У четвер прес-секретар міністра внутрішніх справ Британії Амбер Руд заявила, що Франція має гарантувати безпеку дітей.

Як зазначається, правила ЄС передбачають, що Британія має прийняти дітей без супроводу дорослих, які мають у країні сімейні зв'язки. Поправки до цих правил, які затвердила Британія передбачають, що також мають бути прийняті ті неповнолітні, чиї інтереси таким чином будуть найкраще захищені.

Франція заявила, що Британія прийняла 274 дітей із цієї групи.

Між двома країнами виникла суперечка щодо того, як опікуватися неповнолітніми мігрантами після евакуації табору, де перебувало 6 тисяч біженців та мігрантів, котрі сподівалися перетнути Ла-Манш та потрапити до Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-