Франція скасувала зустріч лідерів

Франція скасувала зустріч лідерів "Веймарського трикутника"

Укрінформ
Париж скасував найближчу зустріч президентів “Веймарського трикутника” (Франція, Німеччина і Польща).

Цю інформацію підтвердив президент Польщі Анджей Дуда, інформує Polsat News.

“Франція прийняла таке рішення (про скасування зустрічі – ред.)”,- заявив Дуда.

Він зауважив, що відмова Польща від купівлі у Франції гелікоптерів Caracal мала не політичне, а економічне підґрунтя.

Водночас, президент РП висловив думку, що Варшава має виступити з якоюсь новою ініціативою щодо Франції, аби показати, що Варшава і Париж є близькими країнами.

Нагадаємо, на початку жовтня Польща несподівано припинила переговори з французькою компанією Airbus Helicopters щодо офсетної угоди відносно гелікоптерів Caracal. Варшава обґрунтувала це тим, що контрагент не надав пропозицію, яка б "належним чином враховувала економічні інтереси і безпеку польської держави". У відповідь гендиректор Airbus Group Гійом Форі у відкритому листі на адресу глави уряду Польщі Беати Шидло заперечив твердження польської урядової сторони про те, що французи не захотіли йти на поступки Варшаві у справі підписання контракту, і виклав деталі переговорів і пропозиції компанії.

Відразу після цього Єлисейський палац поінформував, що президент Франції Франсуа Олланд відклав запланований на 13 жовтня візит до Польщі у рамках проведення польсько-французьких міжурядових консультацій. Польський уряд у квітні 2015 року розпочав з Airbus Helicopters фінальні переговори щодо постачання багатоцільових гелікоптерів для польської армії. У вересні того ж року розпочалися переговори щодо офсетної угоди, що було умовою для підписання остаточного контракту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-