В Ісландії проходять позачергові парламентські вибори

В Ісландії проходять позачергові парламентські вибори

Укрінформ
В Ісландії у суботу проходять позачергові парламентські вибори, призначені у зв'язку із відставкою прем'єр-міністра країни Сігмюндюра Гюннлейгссона. 

Про це повідомляє BBC.

"Останні опитування показують, що коаліційні правлячі Партія Незалежності та Прогресивна партія можуть втратити свою нинішню більшість у парламенті Ісландії. Спеціалісти вважають, що Партія піратів може сформувати більшість з опозиційними партіями Соціал-демократичний альянс, Рух лівих зелених та Яскраве майбутнє", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Партія піратів, яка виступає за більшу політичну відкритість, свободу від авторських прав в інтернеті та захист персональних даних громадян, здобула підтримку після фінансової кризи 2008 року та скандалу з "панамськими документами". Опоненти партії стверджують, що їй бракує політичного досвіду, а це в свою чергу може відлякувати інвесторів та дестабілізувати економіку країни.

Як повідомлялося, у квітні ісландський прем'єр-міністр Сігмюндюр Гюннлейгссон подав у відставку через причетність до офшорної компанії, про яку стало відомо із документів так званого "Панамського архіву". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-