США сподіваються на подовження

США сподіваються на подовження "гуманітарних пауз" в Алеппо

Укрінформ
Припинення бойових дій в районі Алеппо, а також надання доступу гуманітарних вантажів населенню обложеного міста є життєво необхідними факторами для встановлення подальшого миру в Сирії.

На цьому наголосив у п'ятницю під час брифінгу в Вашингтоні заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Будь-які паузи в наступах, які мали місце в районі Алеппо впродовж останніх місяців, є благою справою для населення Алеппо. Ми сподіваємось, що вони (гуманітарні паузи – ред.) продовжуватимуться", - наголосив представник зовнішньополітичного відомства США.

Крім того, він підкреслив, що американська сторона наполягає на відкритті доступу для гуманітарної допомоги, яка зараз набула життєво-важливого значення для людей у розгромленому місті.

Тонер також зауважив, що в Вашингтоні уважно стежать за ситуацією і в курсі контрнаступу, організованого повстанцями. У цьому зв'язку він констатував, що боротьба за Алеппо не завершилася. За його словами, виявилось не так легко взяти місто, як здавалось на початку.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю російська влада заявила, що вважає недоцільним відновлення авіаударів по сирійському Алеппо та виступає за продовження "гуманітарних пауз".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-