Пентагон розкрив подробиці

Пентагон розкрив подробиці "небезпечного зближення" літаків у небі Сирії

Укрінформ
Російський винищувач і американський військовий літак США пролетіли на небезпечно близькій відстані один біля одного у небі над Сирією.

За інформацією Пентагону, інцидент стався 17 жовтня в умовах нічної видимості, поінформував у п'ятницю центральний американський телеканал CNN.

"Генерал-лейтенант ВПС США Джеффрі Херріген, який командує повітряними операціями США на Близькому Сході, охарактеризував інцидент як "небезпечне зближення", - йдеться в матеріалі.

Повідомляється, що російський винищувач супроводжував свій літак-розвідник та здійснив небезпечні маневри. Все відбувалося на швидкостях у сотні миль на годину в нічний час з виключеними вогнями.

Виникнення подібних конфліктів здатне поглибити й без того значну напруженість між США і Росією, враховуючи роль Москви у сирійській війні, зазначається в публікації. Тож, за словами американського генерала, в разі зіткнення двох літаків, це б "не інтерпретувалося б як ненавмисна помилка".

Як розповів Херріген, ймовірність подібних інцидентів збільшилась протягом останніх шести тижнів, оскільки США перемістили додаткові сили в повітря над північно-західною частиною Сирії для підготовки операції зі звільнення від ІДІЛ сирійського міста Ракка. Враховуючи ці ризики, США і Росія мають канал зв'язку з метою уникнення інцидентів у повітрі під час проведення операцій у Сирії.

У ніч інциденту 17 жовтня американський пілот виконав усі інструкції та спробував зв'язатися на аварійній частості з російським літаком. Як поінформували в Пентагоні, російський льотчик не відповідав.

Наступного дня, 18 жовтня представник американського командування, який розмовляє російською, зв'язався з росіянами з приводу інциденту. Протилежна сторона заявила, що російський пілот нічого не знав про те, що цей інцидент мав місце.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-