Досьє Магнітського: у Канаді знайшли виведені з РФ мільйони доларів

Досьє Магнітського: у Канаді знайшли виведені з РФ мільйони доларів

Укрінформ
У Канаді було виявлено 14 млн дол., які мають відношення до 230 млн дол., виведених з бюджету РФ. Цю махінацію свого часу розкрив адвокат Hermitage Capital Сергій Магнітський.

Така інформація міститься у листі фонду "Справедливість для Магнітського", який надійшов на Радіо Свобода/Вільна Європа

У документі повідомляється, що цього тижня юристи Hermitage Capital подали скаргу до Королівської кінної поліції та до 11 інших правоохоронних органів цієї країни. Адвокати стверджують, що до Канади було переведено 220 тис. дол. з офшорних рахунків, пов'язаних з Клюєвським організованим злочинним угрупованням (ОЗУ).

Керівник ОЗУ, власник "Універсального банку заощаджень" Дмитро Клюєв включений до списку санкцій США за його роль у справі Магнітського. Американська прокуратура вважає, що його угруповання вчинило розкрадання коштів з бюджету РФ.

На думку адвокатів Hermitage Capital, грошові перекази до Канади можуть бути частиною шахрайства з податками, які Сергій Магнітський розкрив у 2008 році. Ще 1,5 млн дол. було переведено до Канади через рахунки, які можуть мати відношення до викрадених коштів. Крім того, ще 12,6 млн дол. було переведено з Канади назад у мережу, яку російські шахраї використовують для відмивання грошей.

Про все це стало відомо після дебатів у канадському парламенті щодо приєднання до так званих "санкцій Магнітського" з боку Канади, аналогічних "списку Магнітського", прийнятому в США.

Як відомо, Магнітський розкрив шахрайство на 230 млн дол. і заявляв про причетність російських чиновників до злочину. Він був затриманий і поміщений до СІЗО, де зазнавав тортур і за рік був доведений до смерті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-