В ФСБ пояснили, чому керівник

В ФСБ пояснили, чому керівник "Театру.doc" став невиїздним

Укрінформ
Художнього керівника московського "Театру.doc" Михайла Угарова не випустили у Берлін, куди він збирався вилетіти з аеропорту Шереметьєво, імовірно, через "раптові борги".

Про це він написав у своєму Facebook.

"Я не полетів до Берліна. Не випустили на кордоні. Без пояснення причин. Розпорядження ФСБ / Прикордонної служби. Сподіваюся, що це який-небудь дрібний штраф. А інакше - що?" - написав Угаров.

Дійсно на сайті Федеральної служби судових приставів за людиною, чиї ПІБ, дата і місце народження співпадають з даними Михайла Угарова, рахується борг на загальну суму понад 180 тис. рублів (близько 2,9 тис. дол.) - «заборгованість по платежах за житлову площу, комунальні платежі, включаючи пені».

Наразі телефони Угарова, його дружини і колеги Олени Грьоміної не відповідають, отримати додаткові коментарі не вдається.

"Борги", що несподівано виникають, стали традиційним прийомом російської влади, аби не випустити деяких своїх громадян за кордон. Саме так нещодавно не випустили до Вільнюса на Форум вільної Росії адвоката Романа Сущенка Марка Фейгіна.

"Театр.doc" і раніше неодноразово зазнавав гонінь. Так, у 2014 році співробітники поліції приходили до "Театр.doc", перервали показ фільму про події Євромайдану, провели обшук і вилучили апаратуру. У 2015 році від директора театру Олени Грьоміної вимагали надати статутні документи, а в театр приходили співробітники ФСБ.

Нещодавно Укрінформ робив інтерв'ю з Оленою Грьоміною про її спектакль про українських політв'язнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-