Ексгумацію жертв Смоленської катастрофи почнуть з Качинського - ЗМІ

Ексгумацію жертв Смоленської катастрофи почнуть з Качинського - ЗМІ

Укрінформ
Ексгумація тіл жертв Смоленської катастрофи розпочнеться 14 листопада з екс-президента Леха Качинського та його дружини. Тіла всіх жертв катастрофи планують ексгумувати до кінця року.

Про це з посиланням на свої джерела інформує радіо RMF.FM

“На 14 листопада планується перша ексгумація тіл жертв катастрофи. Тоді відкриють саркофаг президентського подружжя на Вавелі (королівському замку у Кракові. – Ред.). У кожному випадку ексгумація триватиме декілька днів, а потім знову відбудуться поховання”, - інформує радіо. 

Зазначається, що дослідження усіх тіл відбуватиметься за допомогою сучасного обладнання, буде проведено також дослідження ДНК.

Ексгумація 83 жертв Смоленської катастрофи, окрім дев’ятьох тіл, які вже упродовж 2010-2015 років було ексгумовано, а у випадку чотирьох – кремовано, відбудеться до кінця року. 

Повідомляється, що під час процедур ексгумації кладовища будуть зачинені для відвідувачів, їх охоронятимуть поліція та військова жандармерія.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні Національній прокуратурі Польщі передали від військової прокуратури, яку ліквідовано, розслідування справи Смоленської катастрофи. У червні прокуратура розпорядилася провести ексгумацію тіл усіх жертв катастрофи. 

Інформація про плани ексгумації викликала неоднозначну реакцію в Польщі, особливо серед родичів загиблих. Частина сімей жертв трагедії виступила з різкою критикою дій влади і закликала відмовитися від планів ексгумації, принаймні своїх рідних.

Зокрема, декілька днів тому понад 200 родичів щонайменше 17 жертв Смоленської катастрофи у відкритому листі до польської влади і духовенства закликали не робити ексгумацію тіл своїх рідних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-