"Буяни" на Балтиці Ващиковський назвав неадекватною реакцією РФ

Укрінформ
Передислокація до Балтійського моря двох російських корветів типу “Буян-М”, які здатні нести ядерну зброю, є агресивним кроком і неадекватним до дій, які здійснює в цьому регіоні НАТО.

Про це в ефірі польського радіо “Trojka” заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський. 

“Розміщення кораблів, які можуть переносити також і ядерну зброю, є поведінкою агресивною, безвідповідальною, а також неадекватною і неприйнятною реакцією на рішення, які прийняв Альянс на саміті в липні у Варшаві”, - заявив глава польської дипломатії.

Він зазначив, що рішення останнього саміту НАТО у Польщі про розміщення чотирьох батальйонів Організації на східному фланзі є лише символічною підтримкою Польщі і країн Балтії і не були подією настільки серйозної військової ваги, аби схилити Росію до думки, що їй щось загрожує в цьому регіоні.

Шведська газета "Aftonbladet" декілька днів тому написала, що два російські кораблі зі складу Чорноморського флоту прямують до Калінінграда. Раніше очікувалося, що вони підуть у Середземне море, аби зміцнити російську військову присутність в районі Сирії. Міністри оборони Швеції та Польщі Петер Гульквіст і Антоній Мацеревич зазначили, що поява цих двох кораблів змінює розстановку сил в Балтійському регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-