Турецький міністр каже, що

Турецький міністр каже, що "терористи Гюлена" активно діють у США

Укрінформ
У Туреччині попередили владу США про необхідність вжити дієвих заходів проти терористичної течії FETО Фетхуллаха Гюлена.

З цим попередженням на адресу офіційного Вашингтона виступив міністр юстиції Туреччини Бекір Боздаг під час візиту до США, інформує агентство Anadolu

"Якщо влада США не вживатиме дієвих заходів проти терористичної течії Фетхуллаха Гюлена (FETO), то вже за 10 років підривну діяльність цієї структури у Штатах неможливо буде присікти", - йдеться у повідомленні.

Виступаючи на заході, організованому у вашингтонському офісі Фонду політичних, економічних і соціальних досліджень (SETA), Боздаг нагадав, що прибічники Гюлена вже 18 років ведуть активну діяльність у США. Турецький міністр заявив, що у США діє велика кількість шкіл, підконтрольних FETО, а прибічники Гюлена отримують значні фінансові вливання за рахунок виплат американських платників податків.

“Держструктури США повинні встановити контроль над грошовими потоками терористів Гюлена", - підкреслив Боздаг.

Переговори у Мін'юсті США з питання видачі Гюлена турецький міністр назвав плідними.

“Ми провели плідні та позитивні переговори. Думаю, що міністр юстиції США відчув чутливість Анкари щодо цього питання, а ми, зі свого боку, ознайомилися з кроками американської влади у цьому напрямку. Можу сказати, що ми краще зрозуміли один одного", - зазначив Боздаг.

Напередодні Боздаг заявив, що Анкара надала владі США чіткі докази провини Фетхуллаха Гюлена як ватажка терористичної течії FETO, яких вистачає для вирішення питання про арешт на час розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-