Заяви про

Заяви про "розлучення" зі США не відповідають загальним настроям на Філіппінах - Керрі

Укрінформ
Глава Державного департаменту США Джон Керрі не вважає односторонні заяви президента Філіппін Родріго Дутерте висловленням думки широкого загалу в країні. Адже обидві країни взаємодіють по важливих напрямах, і філіппінська сторона зацікавлена в продовженні співпраці.

Про це він заявив, виступаючи в четвер перед студентами в університеті Чикаго, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я не впевнений, що це (заяви Дутерте – ред.) повною мірою відображає широкі настрої народу Філіппін", - зазначив держсекретар США.

Він наголосив, що філіппінські військові підтримують міцні відносини зі США в рамках двосторонніх угод щодо оборони. Крім того, така взаємодія існує і по інших напрямах.

Глава Держдепу також зауважив, що недавно мав "щиру і серйозну" розмову з главою МЗС Філіппін з приводу викликів, які створює нинішня ситуація для подальшого співробітництва. І філіппінський міністр, за словами Керрі, "абсолютно ясно" зазначив, що вони прагнуть і надалі працювати разом.

Як повідомляв Укрінформ, президент Філіппін Родріго Дутерте минулого тижня в Пекіні заявив, що прийшов час попрощатися зі США. "Я оголошую про своє відокремлення від Сполучених Штатів. І у військовій сфері, може, не у соціальній, але в економіці також", - заявив Дутерте. Він також висловив бажання зустрітися з президентом РФ, "щоб поговорити з Путіним і сказати йому, що нас троє проти світу - Китай, Філіппіни і Росія, це єдиний шлях".

Пізніше, перебуваючи в Японії, Дутерте заявив про намір припинити військові навчання зі США та вивести американський контингент з території країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-