Країни НАТО визначили комплектацію батальйонів на східних кордонах

Країни НАТО визначили комплектацію батальйонів на східних кордонах

Укрінформ
Міністри оборони багатьох країн-членів НАТО підтвердили участь своїх збройних сил у чотирьох багатонаціональних батальйонах, які будуть розміщені у країнах Балтії, а також у Польщі.

Це питання глави оборонних відомств обговорили на засіданні у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Наші сили будуть дійсно багатонаціональними, що засвідчить дійсний сигнал: НАТО є єдиним. Напад на будь-якого союзника розглядатиметься як атака на усіх нас», - наголосив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг.

Серед союзників рішення направити свої підрозділи до складу чотирьох батальйонів підтвердила Канада. Ця країна, зокрема, направить 400 військовослужбовців до Латвії. Також батальйон у цій країні буде доукомплектований 150 військовими з Італії, ще 450 направлять Албанія, Польща і Словенія.

Німеччина очолить батальйон у Литві, куди призначить 600 військовослужбовців, до яких долучаться 400 військових із Бельгії, Хорватії, Франції, Люксембургу, Нідерландів та Норвегії.

Велика Британія займеться розгортанням батальйону на території Естонії, призначивши до його складу 800 військових, два танки, а також бойові броньовані машини Stryker, безпілотні розвідувальні дрони. До цього підрозділу також долучаться представники Данії та Франції.

У Польщі батальйон розгортатимуть США, включаючи 900 військових, а також артилерію і танки. Окрім цього на території країни будуть розгорнуті британські і румунські підрозділи.

Канада, Німеччина, Нідерланди, Польща, Туреччина, Велика Британія та США також направлять своїх військових до Румунії, де буде розгорнута багатонаціональна бригада кількістю до 5 тис. військовослужбовців. Це стане відповіддю НАТО агресивні дії та військове нарощування Росії у регіоні Чорного моря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-