Колишній прем'єр Молдови Лянке продовжить боротьбу за посаду президента

Колишній прем'єр Молдови Лянке продовжить боротьбу за посаду президента

Укрінформ
Кандидат у президенти Молдови від Європейської Народної партії, екс-прем'єр Юріє Лянке продовжить боротьбу за посаду президента з метою продовження європейського вектора розвитку держави.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові зі спеціального брифінгу екс-прем'єра.

"Я включився в боротьбу за пост президента, щоби використовувати весь свій накопичений досвід в інтересах громадян. Переконаний у тому, що наша країна повинна продовжувати європейський вектор розвитку. Головним ворогом європейської інтеграції залишається кандидат Ігор Додон, який "отруює" мислення своєю пропагандою, обіцяючи громадянам золоті гори. Існують ризики того, що Додон може виграти вибори в першому турі. Саме з цієї причини я вирішив продовжити президентські перегони і закликаю всіх прийти на вибори, щоб разом побудувати європейську Молдову", - заявив Лянке.

Колишній прем'єр вірить у те, що вийде в другий тур виборів, під час якого він здобуде перемогу над кандидатом від проросійської Партії соціалістів Ігорем Додоном.

При цьому Лянке не приховує того, що раніше, після відмови лідера Демпартії Маріана Лупу від подальшої боротьби, він обговорював зі своїми соратниками по Європейській Народній партії питання зняття своєї кандидатури з виборів. Однак рішення продовжити боротьбу мотивовано, за його словами, тим, що кандидат від правих сил Майя Санду відкинула пропозицію про підтримку з боку Демократичної партії.

 Як повідомляв Укрінформ, напередодні лідер правлячої Демократичної партії Маріан Лупу оголосив про відмову від подальшої боротьби за посаду президента на користь кандидата від проєвропейських сил Майї Санду.

Сама Санду назвала відмову Лупу "підлим і розпачливим жестом", оскільки кандидат від партії влади не користується підтримкою виборців.

30 жовтня в Молдові відбудуться чергові, всенародні вибори президента.

Лідерами президентських перегонів сьогодні є голова проросійської Партії соціалістів Ігор Додон, керівник партії "Дія і солідарність", екс-міністр освіти Майя Санду і колишній прем'єр-міністр, лідер Європейської Народної партії Молдови Юріє Лянке.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-