Із Мосула вже втекли понад 10 тисяч жителів - ООН

Із Мосула вже втекли понад 10 тисяч жителів - ООН

Укрінформ
З початку військової операції в Мосулі 10 500 людей змогли залишити свої домівки і вибратися з міста та охоплених вогнем його околиць.

Про це повідомляє ООН.

«Понад 10500 людей були зареєстровані як внутрішньо переміщені особи в результаті військової операції в Мосулі. Більшість з них оселилися в приймаючих громадах. Інші знайшли притулок у трьох таборах для біженців за межами міста», - сказав речник ООН на брифінгу в Нью-Йорку.

Наголошується, що всі переміщені особи отримують допомогу від гуманітарних установ ООН. Їх розміщують у заздалегідь підготовлені приміщення і видають предмети першої необхідності.

Тим часом співробітники Управління ООН у справах біженців (УВКБ) продовжують операцію з доставки наметів переселенцям з міста Мосул.

Протягом п'яти днів у міжнародний аеропорт міста Ербіль з Дубая та Аммана прибуватимуть літаки з наметами. Перший гуманітарний рейс приземлився у вівторок вночі. Всього іракським переселенцям буде доставлено 7200 наметів.

Повідомляється, що УВКБ готове надати тимчасовий притулок сотням тисяч людей, однак на надання допомоги жителям Мосула необхідні додаткові фінансові кошти.

Як повідомлялося, в понеділок, 17 жовтня, прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді оголосив про початок масштабної операції зі звільнення міста Мосул від терористичного угруповання «Ісламська держава».

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-